Politika privatnosti

Nova Vizija

Politika privatnosti za Nova Vizija
U Novoj Viziji, dostupnoj s https://novavizija.org, jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste podataka koje prikuplja i bilježi Nova Vizija i kako ih koristimo.

Ako imate dodatna pitanja ili vam je potrebno više informacija o našim Pravilima o privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Ova Pravila o privatnosti odnose se samo na naše mrežne aktivnosti i vrijede za posjetitelje naše web stranice s obzirom na informacije koje su dijelili i / ili prikupljali u Novoj Viziji. Ovo pravilo se ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene izvan mreže ili preko kanala koji nisu ove veb stranice.

Saglasnost
Korištenjem naše web stranice, ovim se slažete s našim Pravilima o privatnosti i prihvaćate njegove uvjete.

Informacije koje prikupljamo
Osobni podaci koje ste tražili da pružite i razlozi zašto se od njih traži da vam to saopštite, bit će vam jasni u trenutku u kojem vas molimo da navedete svoje osobne podatke.

Ako nas direktno kontaktirate, možda ćemo dobiti dodatne informacije o vama kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i / ili privitke koje nam možete poslati i sve druge podatke koje odlučite da navedete.

Kada se registrirate za račun, možemo tražiti vaše kontakt podatke, uključujući predmete kao što su ime, ime kompanije, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

Kako koristimo vaše podatke
Informacije koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući za:

Pružajte, upravljajte i održavajte našu web stranicu
Poboljšajte, personalizirajte i proširite našu web lokaciju
Shvatite i analizirate kako koristite našu web stranicu
Razvijajte nove proizvode, usluge, funkcije i funkcionalnosti
Komunicirajte s vama bilo direktno ili putem nekog od naših partnera, uključujući službu za korisnike, kako bismo vam pružili ažuriranja i druge informacije koje se odnose na web stranicu, kao i za marketinške i promotivne svrhe
Pošaljite vam e-poštu
Pronađite i sprečite prevaru

Datoteke dnevnika
Nova Vizija slijedi standardni postupak upotrebe datoteka dnevnika. Ove datoteke evidentiraju posjetitelje kada posjećuju web lokacije. Sve hosting kompanije rade to i dio su usluga analitike hostinga. Podaci prikupljeni datotekama dnevnika uključuju adrese internetskog protokola (IP), vrstu preglednika, dobavljača internetskih usluga (ISP), žig datuma i vremena, stranice upućivanja / izlaska i eventualno broj klikova. Nisu povezane s bilo kojom informacijom koja se može osobno identificirati. Svrha informacija je analiza trendova, administriranje web mjesta, praćenje kretanja korisnika na web stranici i prikupljanje demografskih podataka. Naša Pravila o privatnosti kreirana su uz pomoć Generatora politika privatnosti i Predloška politike privatnosti.

Pravila o privatnosti oglašavačkih partnera
Možete pogledati ovu listu da biste pronašli Pravila o privatnosti za svakog od reklamnih partnera Nove Vizije.

Oglasni poslužitelji ili oglasne mreže trećih strana koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript ili web Beacon koji se koriste u svojim oglasima i vezama koje se pojavljuju na Novoj Viziji, a koje se šalju izravno na preglednik korisnika. Oni automatski primaju vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove se tehnologije koriste za mjerenje učinkovitosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personaliziranje reklamnog sadržaja koji vidite na web stranicama koje posjetite.

Imajte na umu da Nova Vizija nema pristup ili nadzor nad ovim kolačićima koji koriste treći oglašivači.

Pravila o privatnosti trećih strana
Politika privatnosti Nove Vizije ne odnosi se na ostale oglašavače ili web stranice. Stoga vam savjetujemo da se za detaljnije informacije konzultirate sa odgovarajućim Pravilima o privatnosti ovih trećih oglašavačkih poslužitelja. To može uključivati ​​njihovu praksu i uputstva o tome kako da odustanete od određenih opcija. Kompletnu listu ovih Pravila o privatnosti i njihove veze možete pronaći ovdje: Veze za politiku privatnosti.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem vaših pojedinačnih opcija pretraživača. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web lokacijama preglednika. Šta su kolačići?

Prava o privatnosti CCPA (ne prodajte moje lične podatke)
Na osnovu CCPA, između ostalih prava, kalifornijski potrošači imaju pravo na:

Zatražite da tvrtka koja prikuplja lične podatke potrošača otkriva kategorije i specifične dijelove osobnih podataka koje je poduzeće prikupilo o potrošačima.

Zatražite da tvrtka izbriše sve osobne podatke o potrošaču koje je poduzeće prikupilo.

Zatražite da tvrtka koja prodaje lične podatke potrošača, a ne da prodaje osobne podatke potrošača.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Prava na zaštitu podataka GDPR
Željeli bismo osigurati da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na pristup – Imate pravo da tražite kopije vaših ličnih podataka. Možemo vam naplatiti malu naknadu za ovu uslugu.

Pravo na ispravku – imate pravo tražiti da ispravimo bilo koje podatke za koje smatrate da su netačni. Također imate pravo tražiti da ispunimo informacije za koje smatrate da su nepotpune.

Pravo na brisanje – Imate pravo da zatražite da mi obrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.

Pravo na ograničavanje obrade – Imate pravo da zatražite da ograničavamo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo prigovora na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.

Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo tražiti da podatke koje smo prikupili prenesemo drugoj organizaciji ili direktno vama, pod određenim uvjetima.

Ako podnesete zahtjev, imamo vam mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite iskoristiti bilo koje od ovih prava, obratite nam se.

Informacije o djeci
Drugi dio našeg prioriteta je dodavanje zaštite djeci dok koriste internet. Ohrabrujemo roditelje i staratelje da promatraju, učestvuju u i / ili nadgledaju i vode svoje mrežne aktivnosti.

Nova Vizija svjesno ne prikuplja nikakve lične podatke od djece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo takve podatke na našoj web stranici, toplo vas ohrabrujemo da nas odmah kontaktirate i učinit ćemo sve da što prije učinimo. ukloni takve podatke iz naše evidencije.